پیش از شیوع کرونا حدود ۷ هزار تن در روز زباله جمعآوری میشد که با اجرای بخشی از طرح کاپ این موضوع به حدود پنج هزار و ۷۰۰ تن کاهش یافت. در واقع هدف طرح کاپ هم همین است که به نقطه حداقل زباله به سمت آرادکوه برسیم
به گزارش تهران هوشمند و به نقل از پایگاه خبری شهر، شهردار تهران درباره موضوع دفع زبالههای پایتخت و انتقال آن به آرادکوه گفت: این موضوعی پیچیده و فرآیندی گسترده است که از خانههای مردم شروع شده و به آرادکوه ختم میشود اینکه این رویه باید چطور پیش رود تا حداقل زبالهها به آرادکوه برسد، نقطه هدف ماست. در این راستا مطالعات جامع پسماند انجام شده اما به دلیل شیوع کرونا عقب افتاد، امکان تفکیک متوقف شد و به نقطه قبلی بازگشتیم.
او افزود: پیش از شیوع کرونا حدود ۷ هزار تن در روز زباله جمعآوری میشد که با اجرای بخشی از طرح کاپ این موضوع به حدود پنج هزار و ۷۰۰ تن کاهش یافت. در واقع هدف طرح کاپ هم همین است که به نقطه حداقل زباله به سمت آرادکوه برسیم. اگر این میزان به حداقل برسد و امکان سوزاندن زباله و تبدیل آن به انرژی به جای دفن زباله فراهم شود ما به نقطه ایدهآل خود رسیدهایم.
حناچی گفت: در این راستا ۶ ایستگاه میانی راهاندازی شده که بخشی از زبالههای حجیم مانند مبل و لاستیک را تفکیک میکنند. با این حال هنوز طرح جامع پسماند آغاز نشده و ایدهآل آن است که در ساختمانها سه سطل برای جمعآوری و تفکیک زباله قرار داده شود تا بتوانیم حجم و وزن زباله را کنترل کنیم تا هزینه پسماند بیش از حجم و وزن استاندارد جدا محاسبه شود. این موارد از اقدامات طرح جامع پسماند است که فاز یک مطالعات آن بعد از آرام شدن وضعیت کرونا اجرا می شود.
حناچی در پاسخ به سوالی درباره ممنوعیت استفاده از کودکان در زباله گردی که از سوی شهرداری تهران ابلاغ شده و اقدامات در این باره گفت: ما در دو روز گذشته جلسه ای با رئیس سازمان بهزیستی و رئیس بهزیتسی تهران داشتیم. موضوع بحث کودکان کار و زباله گردها و معتادان متجاهر بود. ما روش های جلوگیری از قاچاق و قاچاقچی نداریم. بخشی که به پیمانکاران مربوط بوده را پیگیری می کنیم. البته گفته می شود در صورت گزارش به ۱۳۷ هم تا شهرداری برسد این کودکان می روند. به هر حال این موضوع در حال پیگیری است و می توانم بگویم خیلی کم شده اما نمی توانم بگویم قطع شده است.