واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی کرونا نیاز به تایید سازمان جهانی بهداشت دارد ؟

پایگاه خبری و پرتال تهران هوشمند ، بهترین مرجع کسب خبر و درگاه های الکترونیک شهر تهران

07 ارديبهشت 1403 ساعت 09:00

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان این‌که اولین نهادی که باید واکسن کرونا را تأیید کند، نهاد رگولاتوری خود کشورهاست، گفت: سازمان جهانی بهداشت، ایران را به عنوان کشوری که تأییدیه‌هایش اعتبار دارد، شناخته است.

دکتر مصطفی قانعی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ درباره روند تأیید واکسن‌های کرونا اظهار داشت: اولین نهادی که باید واکسن کرونا را تأیید کند، نهاد رگولاتوری خود کشورهاست؛ برای مثال اگر واکسنی در چین تولید شود، ابتدا نهاد رگولاتوری و ناظر چین، باید این واکسن را تأیید کند و سپس در صورت لزوم، مدارک به سازمان جهانی بهداشت ارائه می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر واکسن «کوو ایران برکت» توسط نهاد رگولاتور ایران یعنی سازمان غذا و دارو به تأیید رسیده است و به مرور با افزایش میزان واکسیناسیون عمومی با این واکسن و مشخص شدن میزان عوارض و اثربخشی واکسن، نهادهای بین المللی مانند سازمان جهانی بهداشت نیز مدارک را بررسی می‌کنند. قانعی تصریح کرد: در حال حاضر سازمان غذا و داروی ایران به واکسن کوو ایران برکت مجوز مصرف اورژانسی داده است و ویژگی خوب سازمان غذا و داروی کشور ما این است که سازمان جهانی بهداشت، ایران را به عنوان کشوری که تأییدیه‌هایش اعتبار دارد، شناخته است و ایران را به عنوان کشوری می‌شناسد که واکسن‌ها را به خوبی مورد ارزیابی قرار می‌دهد. دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره روند تأیید واکسن کرونا گفت: اولین بخش تأیید، مربوط به بخش پیش بالینی می‌شود؛ سازمان غذا و دارو ابتدا نتایج فاز حیوانی را بررسی می‌کند و در صورت موفقیت، اجازه ورود به فاز اول تست انسانی را می‌دهد. پس از تأیید ایمن بودن واکسن کرونا در فاز اول، به ترتیب مجوز فازهای دوم و سوم صادر می‌شود و اگر نتایج حیوانی واکسن مطلوب نباشد، سازمان غذا و دارو اجازه ورود به فاز اول تست انسانی را نمی‌دهد و اگر نتایج فاز اول و دوم تأیید نشود، واکسن کرونا نمی‌تواند وارد فاز سوم مطالعه بالینی شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تهران هوشمندکپی رایت © 1397 کلیه حقوق وب سایت محفوظ می باشد.
logo-samandehi
;