امشب؛ نخستین بارش شهابی بزرگ سال ٢٠٢١

پایگاه خبری و پرتال تهران هوشمند ، بهترین مرجع کسب خبر و درگاه های الکترونیک شهر تهران

31 فروردين 1403 ساعت 22:52

مسوول بخش علمی مرکز علوم و ستاره‌شناسی تهران گفت: بارش شهابی ربعی یا کوادرانتی اولین بارش شهابی بزرگ سال ۲۰۲۱ میلادی است و این پدیده امشب (بلافاصله پس از غروب یکشنبه ۱۴ دی‌ ماه ۱۳۹۹) به اوج خود می‌رسد.

به گزارش تهران هوشمند و به نقل از ایرنا، بارش شهابی «ربعی» یا «کوادرانتی» از روز چهارشنبه دهم تا چهارشنبه ۱۷ دی ماه قابل مشاهده بوده اما برخلاف بارش‌های شهابی جوزایی و برساوشی که زمان اوج آن‌ها تا بیش از یک روز است و اجازه‌ مشاهده شدن را به بیشتر ساکنان کره زمین می‌دهند، بارش شهابی ربعی تنها چند ساعت در اوج خود خواهد بود، بنابراین مشاهده‌ آن برای ساکنان همه‌ نقاط امکان پذیر نیست.

وی یادآور شد: سرعت شهاب‌های بارش کوادرانتی حدود ۴۰ کیلومتر در ساعت است که سرعت نسبتاً پایینی به حساب می‌آید. این سرعت پایین، اگرچه باعث کاهش آهنگ ساعتی سرسویی می‌شود، اما مدت زمان مشاهده‌ هر شهاب را در آسمان افزایش می‌دهد. همچنین احتمال مشاهده این بارش شهابی در نیمکره‌ شمالی زمین بیشتر از نیمکره‌ جنوبی است.

مسوول بخش علمی مرکز علوم و ستاره شناسی تهران یادآور شد: برای کشور ایران که در نیمکره‌ شمالی زمین قرار دارد، شانس مشاهده‌ این بارش شهابی خوب است و زمان اوج بارش ربعی به وقت ایران نیز بلافاصله پس از غروب آفتاب روز ۱۴ دی ۱۳۹۹ خواهد بود.

خراسانی ادامه داد: اگر خوش شانس باشید، می‌توانید چند شهاب آتشین زیبا را در آسمان شب‌های سرد دی ماه رصد کنید و برای این کار تنها کافی است به آسمان خیره شوید و حوصله و وقت کافی برای تداوم نظاره‌ آسمان را داشته باشید.

وی به علاقه مندان این رویداد توصیه کرد: اگر اطلاعات نجومی کافی دارید و می‌توانید ستارگان اصلی و پرنور را تشخیص دهید در فضایی بین ستارگاه «بنات نعش» (هفت اورنگ؛ نام هفت ستاره در صورت فلکی دب اکبر) و ستاره «ژوبین دار» (نگهبان شمال؛ نام ستاره‌ای در صورت فلکی گاوران) بارش شهابی کوادرانتی امسال را دنبال کنند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

تهران هوشمندکپی رایت © 1397 کلیه حقوق وب سایت محفوظ می باشد.
logo-samandehi
;