تشخیص سرطان مغز با استفاده از آزمایش خون و ادرار ممکن می شود

پایگاه خبری و پرتال تهران هوشمند ، بهترین مرجع کسب خبر و درگاه های الکترونیک شهر تهران

01 ارديبهشت 1403 ساعت 12:58

آزمایش جدیدی برای تشخیص سرطان مغز ارائه شده است که می‌تواند آثار ژنتیکی بیانگر بیماری را در مایعات بدن پیدا کند.

پژوهشگران در تلاش‌ پیوسته برای تشخیص تمام اشکال سرطان در مراحل اولیه، در حال دستیابی به پیشرفت‌های مهمی در زمینه آزمایش‌های خون و ادراری هستند که این بیماری را تشخیص می‌دهد. به‌تازگی، دانشمندان بریتانیایی آزمایشی ساخته‌اند که می‌تواند جهش‌های موجود در DNA را شناسایی کند که مربوط به سلول‌های درحال مرگ تومور است و در مایعات بدن ریخته شده.

آزمایش خون و ادرار به‌عنوان ابزار تشخیص تحول‌آفرینی برای بیماری سرطان ظاهر می‌شوند و مجموعه مقالات اخیر نشان می‌دهد که چگونه نشانگرهای زیستی که نشان‌دهنده انواع مختلف سرطان هستند، با تجزیه‌و‌تحلیل مایعات بدن می‌توانند تشخیص داده شوند. آزمایش‌هایی که اخیرا ارائه شده، جهش‌های ژنتیکی نشان‌دهنده سرطان مثانه یا سرطان پروستات و پروتئین‌های نشانگر سرطان لوزالعمده و نشانگرهای زیستی نشان‌دهنده سرطان ریه را شامل بوده است.

ماه ژوئن نیز، اخباری مبنی‌بر استفاده از این فناوری برای تشخیص سرطان مغز به‌گوش رسید. درحالی‌که هنوز در مراحل اولیه پژوهش‌های مرتبط با این موضوع قرار داریم، مطالعه امیدوارکننده‌ای نشان داد که چگونه میکروRNAهای تولیدشده سلول‌های سرطان مغز را می‌توان در نمونه‌های ادرار تشخیص داد.

اکنون، گروهی به سرپرستی دانشمندانی از دانشگاه کمبریج به کشف مهم دیگری در این زمینه دست پیدا کرده‌اند. فناوری این گروه متکی‌ بر مواد ژنتیکی است که DNA آزاد در پلاسما (cfDNA) نامیده می‌شود و قطعات کوچکی از DNA جهش‌یافته است که به‌واسطه سلول‌های مُرده درون خون ریخته می‌شود. درباره سلول‌های تومور در حال مرگ، این جهش‌ها ممکن است مشابه جهش‌هایی باشد که در تومور اولیه دیده می‌شوند و چشم‌انداز استفاده از آزمایش خون یا ادرار را به‌عنوان ابزار غربالگری سرطان ایجاد می‌کنند.

تهران هوشمندکپی رایت © 1397 کلیه حقوق وب سایت محفوظ می باشد.
logo-samandehi
;