یکی از ملزومات ایجاد آرامش در شهر وجود آثار هنری است

پایگاه خبری و پرتال تهران هوشمند ، بهترین مرجع کسب خبر و درگاه های الکترونیک شهر تهران

31 فروردين 1403 ساعت 19:31

مراسم اختتامیه ششمین دوسالانه مجسمه‌های شهری تهران سه شنبه 4 دی ماه در فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش کلک خیال بخش هنری تهران هوشمند؛  در این مراسم پیروز حناچی شهردار تهران، احمد مسجد جامعی و محمد سالاری اعضای شورای شهر تهران، برزین ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، مجتبی موسوی دبیر ششمین دوسالانه مجسمه‌‌های شهری، مجید رجبی معمار مدیر خانه هنرمندان، ایرج‌راد، عباس مشهدی‌زاده، سعید شهلاپور و جمعی از هنرمندان حضور داشتند.

در ابتدای این برنامه برزین ضرغامی با اشاره به شرکت بیش از ۷۰۰ هنرمند در دوسالانه ششم گفت: تعدادی از هنرمندان با تجربه و با دانش به داوری آثار پرداختند و سرانجام ۶۰ اثر به نمایشگاه دوسالانه راه پیدا کرد. این نمایشگاه بیش از یک ماه برقرار بود و مورد استقبال مخاطبان مختلف به ویژه دانشجویان هنر قرار گرفت. امسال در نمایشگاه انتخاب یک اثر برگزیده به عهده مخاطبان گذاشته شد و به دلیل حضور جمع‌های تخصصی بازدیدکنندگان، اثری که توسط مخاطبان انتخاب شد بسیار نزدیک به آثار انتخابی داوران است.

پس از آن احمد مسجدجامعی با اشاره به حضور خود در مراحل شکل‌گیری دوسالانه مجسمه‌های شهری در سال‌های گذشته، گفت: زمانی که سند دوسالانه مجسمه‌های شهری تهیه شد عرض کردم برای اینکه این رویداد جایگاه واقعی خود را پیدا کند باید سطح برنامه را بالا ببریم. اولین تصمیمی که گرفتیم این بود که مسابقه در سطح ریاست سازمان زیباسازی انجام شود و علت این بود که وجاهت هنریِ هنرمندان کشور اقتضا می‌کرد در بالاترین سطح با این مسئله برخورد کنیم.

مسجد جامعی افزود: یکی از ملزومات ایجاد کیفیت، آرامش و لذت بردن از زندگی در شهر، وجود آثار هنری است که باید به آن بپردازیم. ما در زمینه هنرهای شهری کار چندانی انجام ندادیم اما آثاری که از چند هزار سال پیش پیدا کرده‌ایم نمونه‌های بسیار خوبی از هنر شهری هستند که می‌توانیم از آنها برای هنر شهری الهام بگیریم. علاوه بر این باید نسبت به آثاری که در سال‌های گذشته در شهر نصب شده نیز بازبینی داشته باشیم و آثاری را در شهر استفاده کنیم که فرهنگ و تاریخ تهران در آنها در نظر گرفته شده باشد.

پس از آن مراسم تقدیر از لیلیت تریان نخستین بانوی مجسمه‌ساز ایران که متولد سال ۱۳۰۹ است انجام شد و در ادامه این مراسم پیروز حناچی ضمن تبریک میلاد مسیح و تسلیت رحلت آیت الله شاهرودی گفت: آثاری که از هنرمندان در گوشه گوشه شهر دیده می‌شود، نقشی است که از این عزیزان باقی می‌ماند و نام و یاد آنها را همیشه زنده نگه می‌دارد. در آموزه‌های دینی ما آمده است که خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد، پس هر چه که زیباست جلوه‌ای از مظاهر الهی است. وظیفه ما در شهرداری تهران این است که به ترویج زیبایی در این شهر بپردازیم و حال خسته شهر خود را با دیدن زیبایی قدری التیام ببخشیم.

حناچی افزود: در شهری که مردم از ترافیک و آلودگی رنج می‌برند قطعا راهی وجود دارد که بتوانیم از این بار کم کنیم. مقدمه این کار توجه به زیبایی‌شناسی است و اگر به این مقدمه توجه نکنیم ممکن است حتی با نیت آفرینش زیبایی، آثاری را در شهر به جا بگذاریم که قابل پذیرش درک عمومی نباشند. در شهرهای ما مدعی زیاد است اما زیبایی کم است، به همین دلیل تعداد آثار شاخصی که در طی سالیان دراز مورد افتخار ما باشند و تغییر نکنند بسیار اندک است.

شهردار تهران ادامه داد: به نظر من یکی از راه‌های بهبود این شرایط بالا بردن سطح سلیقه مردم است و برای این کار باید زیبایی‌شناسی را در میان مردم ترویج دهیم.  به همین دلیل است که در کشورهای دیگر هزینه زیادی برای تاسیس مکان‌های هنری و فعالیت‌های هنری اختصاص داده می‌شود. به این ترتیب سطح سلیقه مردم بالا می‌رود و دیگر به کم راضی نمی‌شوند.

حناچی افزود: مدیریت نظام شهری چنین وظیفه‌ای دارد و ما باید این شرایط را فراهم کنیم. با هنر و اصول زیبایی‌شناسی می‌توان شهر را متحول کرد، اما جای خالی هنر در شهرهای ما به شدت حس می‌شود. ما باید شهر را به هنرمندان بسپاریم و شاهد آفرینش‌های هنری آنها باشیم. ممکن است که منابع ما کم باشد و شرایط مناسبی برای این کار نداشته باشیم اما حتی اگر همان هزینه اندک را هم در این راه صرف کنیم نتیجه خوبی به دست می‌آوریم. هنر و استفاده از هنر در شهر می‌تواند بخشی از آلام شهر را التیام بخشد و ما در دوره جدید حتما این موضوع را جدی‌تر پیگیری خواهیم کرد. در نهایت امیدواریم آثاری که از این رقابت‌ها به جا می‌ماند شهر ما را مزین کند.

پس از آن مجتبی موسوی دبیر دوسالانه گفت: خدا را شاکرم که پس از گذشت ۱۰ سال از نخستین دوسالانه مجسمه‌های شهری، این رویداد هر سال ارتقا پیدا کرده و توانستیم فرهنگ وجود مجسمه شهری را در عرصه مدیریت شهری جا بیاندازیم. در حال حاضر نکته مهم این است که بتوانیم کیفیت این رویداد را هر سال بالاتر ببریم و در همین راستا در کنار نمایشگاه و بخش‌های مختلف آن، نشست‌های تخصصی متعدد انجام شد و به نقد و تحلیل مجسمه‌سازی ما پرداخته شد. با وجود این آرزویی داریم که هنوز محقق نشده است و از شهردار تهران می‌خواهم به احداث باغ موزه مجسمه در تهران اقدام کنند. این مکان می‌تواند هم جاذبه گردشگری شهر باشد و هم به توسعه هنر شهری کمک کند.

در ادامه برنامه تقدیر از هنرمندان برگزیده انجام شد. از میان ۱۵ هنرمند انتخاب شده توسط هیئت داوران، سه نفر از آنها شایسته تقدیر شدند و ۱۲ نفر به عنوان منتخب نهایی معرفی شدند تا آثار آنها در مدت یک سال ساخته شده و در شهر نصب شوند و پس از داوری مجدد، جایزه برگزیدگان به سه هنرمند اهدا شود.

محمد مهدی شاهزاده حمزه، سارا تهرانی‌نیا و فاطمه مجیدی سه هنرمند شایسته تقدیر بودند. همراه تاتاری، سارا تقوی، بهمن چگینی، محبوبه حسینی موسی، علی حیاتی، معصومه روستا، حسین شناور، حمید شیری، عنایت صحرایی، داوود غلامی، آرش غنچه‌پور و مصطفی محسنی ۱۲ منتخب نهایی نمایشگاه هستند. همچنین اثر المیرا سلامت نیگی‌کند به عنوان اثر منتخب مخاطبان معرفی شد.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار هنری

  • مرغ سحر دیگر نمی‌خواند
    محمدرضا شجریان استاد آواز ایران که نامش به‌ دلیل اجراهای متعدد از «مرغ سحر» با این تصنیف در یادها ابدی شد، آرام گرفت و شعله دیگری از پیکره اساتید آواز موسیقی ایران خاموش شد.
  • اهدای لوح میراث زنده بشری به استاد غلامحسین امیرخانی
    با حضور معاون میراث فرهنگی کشور، لوح میراث زنده بشری به استاد غلامحسین امیرخانی اهدا و نام این استاد به عنوان گنجینه زنده بشری در فهرست «نادره‌کاران میراث فرهنگی ناملموس» ثبت شد.
  • تماشای یادگاری‌های جمشید مشایخی در موزه سینما
    جوایز زنده یاد جمشید مشایخی با هماهنگی‌های صورت گرفته از سوی موزه سینما توسط فرزندش سام مشایخی برای آشنایی بیشترعلاقمندان سینمای ایران با آثار و فعالیت های حرفه‌ای این هنرمند فقید به منظور تکمیل گنجینه هنری پیشکسوتان تاریخ سینمای ایران به این مجموعه فرهنگی اهدا شد.
  • ثبت ملی
    علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خطاب به استانداران تهران و قزوین: عنوان «استاد غلامحسین امیرخانی؛ گنجینه زنده بشری» در فهرست ملی «نادره‌کاران میراث‌فرهنگی ناملموس» به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.»
  • از کتاب مرقع مینا رونمایی می شود.
    کتاب فاخر مرقع مینا از مجموعه نفائس خطی آثار میرعماد خوشنویس بزرگ ایرانی که به صورت نفیس چاپ شده طی مراسمی رونمایی می شود.
  • نمایشگاه بزرگداشت شجریان همزمان در ۲ گالری
    گالری‌های نگر و ایده پارسی به صورت همزمان به مناسبت زادروز محمدرضا شجریان، نـمایشگاه گروهی نـقاشی‌خط و خـوشنویسی برگزار می‌کنند.
  • باید در طراحی کتاب‌های درسی روی خوشنویسی سرمایه‌گذاری کنیم
    حسین غلامی عقیده دارد در صورتی که چشم کودکان به دیدن خوشنویسی عادت کند، بدون هیچ زحمتی می‌توانند هم زیبا بنویسند و هم خط نستعلیق را بخوانند. حسین غلامی مدرس انجمن خوشنویسان ایران در گفت‌وگو با هنرآنلاین درباره جایگاه خوشنویسی در جامعه امروز ایران گفت: برقراری ارتباط میان مردم و خوشنویسی، ارتباطی با فضای کار حرفه‌ای و هنری خوشن
  • موزه خوشنویسی پاتوق هنرمندان این هنر است
    معاون فرهنگی و هنرهای شهری سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: ما می‌خواستیم تا موزه فعلی به محلی برای حضور هنرمندان و اساتید هنر خوشنویسی و به پایگاهی برای جمع شدن اهالی خوشنویسی بدل شود.
  • هنر کلاسیک خوشنویسی زیربنای هنر دیرین ماست
    افجه‌ای معتقد است: رونق اقتصاد هنر بخصوص در حوزه خوشنویسی آنچنان که باید باشد مانند قدیم نیست. استقبال آنچنانی از خوشنویسی نمی‌شود، چراکه دست زیاد شده. هر کس می‌تواند با جستجو در اینترنت هر آنچه را می‌خواهد استخراج کند و به نوعی کپی‌کاری زیاد شده است.
  • افتخار خوشنویسی قم نقش بستن بر ضریح امام حسین(ع) است
    رئیس انجمن خوشنویسی قم،‌ با بیان اینکه افتخار خوشنویسی قم نقش بستن بر ضریح و حرم امام حسین(ع) است گفت: کتیبه های ضریح و بخش زیادی از کتیبه های حرم اباعبدالله(ع) توسط اساتید خوشنویسی استان نگاشته شده است که این افتخاری برای قم است.
  • گزارش تصویری برنامه دیدار با استاد امیرخانی رئیس انجمن خوشنویسان ایران
    بر اساس این خبر برنامه باشکوه دیدار با استاد امیرخانی رئیس انجمن خوشنویسان ایران با حضور اعضای محترم شورای عالی و ارزشیابی، بازرسین ، مدیر اجرائی انجمن خوشنویسان ایران،مسئولین نهادها و ارگانها، جمع کثیری از استادان، هنرمندان و علاقمندان از اقصی نقاط کشور بعد از ظهرروز چهارشنبه 13 شهریور 98 برگزار گردید.
  • سایر هنرها به خوشنویسی بدهکارند
    دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو- ایران گفت: همه مشکلات ما در کشور از جایی است که با زیبایی شناختی قهر هستیم و ساختمان ها و ساخت و سازهای کنونی نتیجه این اتفاق است و این فضا، در روح و تصمیمات ما اثر می گذارد. به گزارش کلک خیال بخش هنری تهران هوشمند؛ حجت الله ایوبی در آیین اختتامیه نمایشگاه خط استاد کابلی که امروز -شنبه ۲۶ مرداد- در گالری کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد، گفت: وقتی معماری ما ایرانی باشد سراغ هنر سنتی می رو
  • تبلور آیات الهی در آثار هنری
    بیست و هفتمین نمایشگاه قرآن این روزها در ‌مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برپا است. بخشی از این نمایشگاه مانند سال‌های گذشته به نمایش آثار هنری اختصاص دارد که با موضوعات قرآنی شکل گرفته‌اند. با گشت و گذاری در این نمایشگاه حضور پر رنگ هنرهای سنتی توجه مخاطبان را به خود جلب می‌کند. خوشنویسی که به دلیل ماهیت خاص آن ارتباط زیادی با قرآن و مفاه
  • هنر خوشنویسی وارد دوران طلایی خود شده است
    علی شیرازی گفت: بیشترین آثار خوشنویسی مذهبی است تا آن جا که هیچ بنای اسلامی بدون خط شناخته شده نیست و خوشنویسی؛ وارد دوران طلایی خود شده است. نمایشگاه خوشنویسی "دستخط٣" که با استقبال خوب مردم هنردوست شیراز و استان فارس روبرو شده است در دومین روز برپایی میزبان نشست پرسش و پاسخ استاد علی شیرازی و استاد مجتبی ملک‌زاده شد که با حض
  • برگزاری مراسم نکوداشت استاد عباس اخوین در موزه خوشنویسی ایران
    مراسم نکوداشت استاد پیشکسوت خوشنویسی عباس اخوین عصر روز یکشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸،با حضور نماینده محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دکتر ساکت، مدیر اجرایی دفتر مرکزی آقای براتی ،جمعی از استادان، رئیس و اعضای شورای شعبه تهران بزرگ درموزه خوشنویسی ایران برگزار گردید. 
  • انجمن خوشنویسان ایران در قامت یک دانشگاه است
    مدیر کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجمع نمایندگان منتخب انجمن خوشنویسان کشور در کیش گفت: انجمن خوشنویسان ایران در این سال‌ها به تنهایی به اندازه تمامی دانشگاه‌های هنری در حوزه آموزش فعال بوده است. به گزارش کلک خیال به نقل از هنر آنلاین،  مجمع نمایندگان منتخب انجمن خوشنو
  • اهمیت روش تولید آثار هنری حروف محور شهری
    هنرگرافیک می‌تواند چیزهایی را به صورت تلفیقی ارائه کند تا مورد پسند مردم قرار گیرد و می‌تواند حضوری مؤثر در کنار خوش‌نویسی داشته باشد.
  • تعظیم جهان به موسیقی اصالت دار ایرانی
    بنیاد مستقل آقا خان در پرتغال جایزه ویژهٔ «خداوندگار موسیقی» امسال را به محمدرضا شجریان استاد آواز ایرانی تقدیم کرد، مسئولان این بنیاد این جایزه را «به پاس ادای دین ماندگار به میراث موسیقایی بشریت، استادی بی‌مانند موسیقایی، و تأثیر اجتماعی پایدار در مقام یک خواننده و استاد هم در ایران و هم ورای مرزهای آن» به استاد شجریان اهدا کردند.
  • گزارش تصویری رونمایی از کـتـاب
    به گزارش خبرنگار کلک خیال آیین رونمایی از کـتـاب "نامه بفرزند" پند نامه دکتر محمد علی اسلامی ندوشن با حضور استاد غلامحسین امیرخانی ، دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از بزرگان واساتید هنر ایران در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.       
  • رونمایی از کـتـاب
    آیین رونمایی از کـتـاب "نامه بفرزند" پند نامه دکتر محمد علی اسلامی ندوشن و گشایش نمایشگاه آثاری نفیس از اساتید انجمن خوشنویسان ایران در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار می شود .
تهران هوشمندکپی رایت © 1397 کلیه حقوق وب سایت محفوظ می باشد.
logo-samandehi
;